Soorten led: voor elke toepassing de juiste verlichting

Led staat voor light emitting diode. Als we spreken over ledverlichting, hebben we het eigenlijk over een verzamelnaam van heel veel verschillende soorten hoogwaardige, energiezuinige en duurzame verlichting die de juiste sfeer creëert in elk interieur of kantoor. Keuze te over dus! Alltronic brengt graag licht in de duisternis en geeft je een handig overzicht van de soorten leds.

COB-led: een sterke combinatie van licht en sfeer

Een COB-led (Chips On Board) is een ledlamp die bestaat uit heel veel kleine leds op een kleine oppervlakte. Het resultaat? Homogeen licht, veel lichtopbrengst en een hoge efficiëntie. Deze techniek wordt gebruikt in onze GU10- of MR16-lampen. Dit is de ideale ledverlichting om helder maar sfeervol te verlichten.

Filament-led: de ideale vervanger voor kooldraadlampen

Een Filament-led is een led-‘peertje’ dat jou een perfect alternatief biedt voor je energieverslindende klassieke kooldraadlampen. De ‘gloeidraad’ van deze lamp bestaat uit een aaneenschakeling van kleine leds die samen een heel warm wit licht van 2200 K – 2700 K produceren. Daardoor passen deze leds perfect in een interieur met een klassieke of landelijke stijl.

High Power-led: een krachtige straler

Heb je veel licht nodig? Dan kies je voor de verlichtingskracht van een High Power-led. De lichtbundel van deze led is ongeëvenaard. Koelribben counteren de warmteontwikkeling die het gevolg is van de kracht van deze sterke led.

SMD-led: robuuste verlichting met grote lichthoek

SMD staat voor Surface Mounted Device. Bij deze duurzame en robuuste ledtechniek, die vervat zit in onze G24-, G4-, G9- of R7S-lampen, wordt geen lens gebruikt. Het gevolg? Een heel grote lichthoek en dus veel licht.

Wil je meer weten over onze producten? Neem dan gerust contact met ons op.
Contacteer ons