Veelgestelde vragen

Voor bedrijven

1. Welke merken van ledverlichting levert Alltronic?

Wij leveren uitsluitend ons eigen merk van innovatieve, duurzame, aanpasbare en sfeervolle ledverlichting en producten van hoge kwaliteit.

2. Hoeveel garantie geeft Alltronic op zijn producten?

Wij geven drie jaar garantie op ons huismerk en twee jaar op de rest van de producten die we leveren, tenzij dit anders staat vermeld op de bestelbon of de factuur. Dealers bezorgen ons samen met het artikel het ingevulde ‘formulier voor retour onder garantie’. Wij vervangen dan het product na controle van het defect.

3. Kan Alltronic uit stock leveren?

Ja. Wij hebben de meeste producten en onderdelen op stock. Met je login kun je zelf op onze website onze voorraad bekijken en een product bestellen.

4. Welke levertijden hanteert Alltronic?

Een snelle levering is essentieel voor ons. Als je voor 12 uur een product uit onze stock bestelt, dan ontvang je dat product de volgende werkdag. Heb je jouw producten sneller nodig? Dan schakelen wij onze expresdienst in om je producten op de dag van je bestelling te leveren. Dat is haalbaar als je voor 12 uur telefonisch hebt besteld.

5. Levert Alltronic maatwerk?

Ja. Voor grotere verlichtingsprojecten leveren wij ledoplossingen die optimaal voldoen aan jouw wensen of de wensen van je klanten.

6. Kunnen mijn klanten de Alltronic-producten testen?

Ja. Wij leveren met veel plezier demomodellen van onze verlichting die klanten bij een van onze dealers kunnen gaan testen.

7. Geeft Alltronic ook advies?

Ja. Wij zijn meer dan een leverancier van hoogwaardige en duurzame ledverlichting en onderscheiden ons door een totaalpartner te zijn die niet alleen de beste ledlampen, armaturen, voedingen en strips levert, maar ook uitgebreid professioneel advies geeft. Maatwerk en oplossingsgericht denken zijn daarbij de sleutelwoorden.

8. Verkoopt Alltronic zijn producten ook aan particulieren, (interieur)architecten of installateurs?

Nee. Wij leveren ons merk alleen aan elektrogroothandelaars en verlichtingsadviseurs die onze producten verder verdelen.

9. Is de ledverlichting van Alltronic innovatief?

Ja. Wij volgen de ontwikkelingen op de markt van dichtbij en kunnen dankzij onze kleinere structuur snel schakelen. Bovendien hanteren wij de strengste kwaliteitsnormen. Je kunt dus altijd rekenen op een innovatief topproduct.

10. Is de ledverlichting van Alltronic een alternatief voor bestaande verlichting?

Ja. Wij streven ernaar om ledoplossingen te bieden voor elke leduitdaging. Onze hoogwaardige ledverlichting biedt een gebruiksvriendelijk, energiezuinig en duurzaam alternatief voor een bestaande traditionele verlichting.

Voor particulieren

1. Wat is ledverlichting?

Led staat voor light emitting diode. Dit is een duurzame en rendabele vorm van verlichten waarbij een energieoverdracht tussen twee materialen in de led licht genereert. Afhankelijk van de gebruikte materialen is de lichtkleur harder of zachter.

2. Is ledverlichting echt duurzaam?

Ja. Met gemiddeld 40.000 branduren ligt de levensduur van ledverlichting vijf keer hoger dan die van spaarlampen en twintig keer hoger dan die van gloei- of halogeenlampen.

3. Is ledverlichting echt energiezuinig?

Ja. Ledverlichting verbruikt tot 90 % minder energie dan traditionele lampen. Die daling van je energiefactuur betekent dat je je investering in ledverlichting op ongeveer twee jaar terugverdient.

4. Wordt ledverlichting warm?

Ja, maar de warmteontwikkeling van ledverlichting is aanzienlijk minder dan die van een gloei- of halogeenlamp. Ledverlichting is dus een veilige verlichtingsoplossing.

6. Hoe kies ik de ideale ledverlichting?

De ideale ledverlichting is een combinatie van persoonlijke voorkeuren en behoeften. Wil je een lamp, een spot of een strip? Ga je voor verlichting op 12 V of kies je voor 230 V? Wil je jouw ledverlichting kunnen dimmen? De antwoorden op die vragen leiden tot de perfecte ledverlichting voor jou.

7. Is ledlicht altijd koud?

Nee. Wij kunnen ledverlichting leveren met verschillende kleurtemperaturen. Van koud en klinisch blauwwit tot warm en gezellig roodgeel: wij hebben voor elke sfeer de perfecte ledverlichting.

8. Geven ledlampen net zoveel licht als klassieke lampen of halogeenlampen?

Ja. Dankzij de hoogwaardige kwaliteit van ledverlichting geven ledlampen minstens evenveel licht als klassieke lampen of halogeenlampen.

9. Hoeveel bespaar ik wanneer ik mijn traditionele verlichting vervang door ledverlichting?


10. Verkoopt Alltronic zijn producten ook aan particulieren?

Nee. Wij leveren ons merk alleen aan elektrogroothandelaars en verlichtingsadviseurs die onze producten verder verdelen aan (interieur)architecten, installateurs of particulieren.

11. Wat zijn lumen, lux en candela?

Over bepaalde specifieke begrippen in de wereld van verlichting bestaat er onduidelijkheid. Fabrikanten van lichtbronnen vermelden hoeveel licht hun producten uitstralen in de specificaties en op de verpakking. Een aantal termen komen daarbij regelmatig terug:

  • Lumen (lm): de som van het uitgestraalde licht, ongeacht de richting waarin het licht straalt.
  • Lux (lx): de hoeveelheid licht (lumen) dat op een bepaald oppervlak komt (1 lux = 1 lumen/m2).
  • Candela (cd): de hoeveelheid licht (lumen) in een bepaalde driedimensionale hoek Lumen is de meest gebruikte term en daarom ook de term die wij bij onze lampen vermelden. Let nooit alleen op het vermogen van een ledlamp, want niet elke ledlamp van 7 W geeft evenveel licht (in tegenstelling tot bijvoorbeeld een halogeenlamp van 50 W: die heeft ongeveer altijd dezelfde lichtopbrengst). Kortom: vergelijk altijd de verhouding van het vermogen en het aantal lumen.
Wil je meer weten over onze producten? Neem dan gerust contact met ons op.
Contacteer ons