Our Story

Be Informed. Be Smart. Be Sure.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean feugiat dictum lacus, ut hendrerit mi pulvinar vel. Fusce id nibh at neque eleifend tristique at sit amet libero. In aliquam in nisl nec sollicitudin. Sed consectetur volutpat sem vitae facilisis. Fusce tristique, magna ornare facilisis sagittis, tortor mi auctor libero, non pharetra sem ex eu felis. Aenean egestas ut purus nec vehicula. Morbi eu nisi erat. Nam mattis id lectus sit amet mattis. Suspendisse eget tristique neque

Working Hours

Monday - Friday 09:00AM-17:00PM
Saturday - Sunday CLOSED

Latest News

    Geen blogs gevonden

 

Kleurtemperatuur en dimmers: jouw sfeerscheppers

The sky is the limit

Een veelgehoorde opmerking over ledverlichting is dat het koud en ongezellig licht zou zijn. Een bewering die misschien waar was voor de eerste generatie ledverlichting. Maar tegenwoordig is the sky the limit en heeft de technologische evolutie ertoe geleid dat er ledverlichting met verschillende kleurtemperaturen bestaat. Afhankelijk van je behoeften en wensen kies je voor een kleurtemperatuur die varieert van koud en klinisch blauwwit tot warm en gezellig roodgeel.

Kelvin als eenheid

De kleurtemperatuur van een led druk je uit in graden kelvin (K). Dat is belangrijk om te weten als je op zoek bent naar de ideale ledverlichting. Hoe hoger de kleurtemperatuur, hoe harder het licht. Wil je dus bijvoorbeeld werken in een helder verlichte omgeving? Dan ga je voor leds met een hoge kleurtemperatuur. Wil je tot rust komen? Dan kies je voor leds met een lage kleurtemperatuur. Alltronic biedt vier verschillende kleuren licht aan: warm wit licht van 2700 – 3000 K, natuurlijk wit licht van 4000 K en koud wit licht van 6000K.

Leds dimmen

De elektronica in de lamp of armatuur bepaalt of ledverlichting dimbaar is en hoe het dimmen gebeurt. Die informatie vind je bij de producteigenschappen van je ledlamp. Leds die werken op 230 V zijn standaard niet dimbaar, tenzij er in de lampvoet een dimbare driver geïnstalleerd is. Ledverlichting op 12 V DC of 24 V DC is wel standaard dimbaar, op voorwaarde dat zowel de lamp als de transfo dimbaar zijn. Een dimbare ledverlichting op 12 V AC of 24 V AC bestaat op dit moment niet.

Lekker handig

Bestaat er een dimbare en een niet-dimbare variant van een ledlamp of ledspot? Dan biedt Alltronic alleen de dimbare versie aan. De reden? Wanneer je er bij je aankoop voor kiest om je lampen of spots zonder dimmer te kopen, en je voorkeur verandert na verloop van tijd, dan kun je heel gemakkelijk en zonder je lampen of spots te moeten vervangen, een dimmer aan je installatie toevoegen.

Wil je meer weten over de kleurtemperatuur of de dimbaarheid van leds? Neem dan gerust contact met ons op.